Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

POD-PROGRAM: Banbrytande berättelser: Dracula

Föreläsning

POD ERSÄTTER DENNA GÅNG JONSEREDS HERRGÅRD. Information kommer inom kort. Dracula från 1897 är en av våra mest kända och inflytelserika vampyrberättelser.

Bram Stokers berättelse om greve Dracula etablerade myten om vampyren som ett blodtörstigt monster som dricker människoblod för att överleva. Vampyrens ankomst till London utlöser skräck och avslöjar det viktorianska samhällets mest dolda hemligheter. Stokers roman har gett upphov till uppföljare i form av teaterpjäser, filmer, TV-serier och datorspel. Den har även inspirerat till dagens glamorösa vampyrhjältar, som i Stephenie Meyers Twilight-saga.

Yvonne Leffler, professor i litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet, tar oss med till en skräckfylld värld.


Arrangörer: Jonsereds herrgård och Institutionen för litteraturvetenskap, idéhistoria och religion vid Göteborgs universitet, samt Folkuniversitetet och Partille bibliotek.


---


Banbrytande berättelser - litterär salong med föreläsningar om litteratur som har förändrat synen på människan och världen, som påverkat lagstiftning, samhällsordning och historieskrivning, och som i en del fall skapat nya villkor för dikten själv.

Datum: 2020-10-27

Tid: 18:00 - 20:00

Kategorier: Litteraturvetenskap

Plats: POD PÅ GU.SE info inom kort

Kontaktperson: Jonsereds herrgård

Sidansvarig: Jonsereds herrgårds redaktion|Sidan uppdaterades: 2019-01-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?