Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Programförklaring

Jonsereds herrgård är en plats för intellektuell och kreativ utveckling.

Vi är i vår tid nära nog ständigt upptagna av kommunikation. Det betyder att vi alltför sällan får vara i fred med våra tankar. Samtidigt skulle vi behöva möta andra människor och tankar än dem vi möter dagligdags. Såväl nya impulser som tid för eftertanke är nödvändiga förutsättningar för vår idéutveckling.

Göteborgs universitet disponerar sedan i september 2004 Jonsereds herrgård för verksamhet som ska svara mot just detta dubbla behov, en verksamhet med två huvudinslag – gränsöverskridande möten och kreativ koncentration.

  • Under seminarier och konferenser möts människor som företräder olika delar av samhället – och olika intressen och synsätt – i samtal om kultur, utbildning, forskning, välfärd, tillväxt, miljö och livsåskådning.
  • Möjligheter till kreativ koncentration öppnas i skrivarbostäderna i Villa Martinson, ett stenkast från herrgården, för forskare, författare och journalister som i något skede av en arbetsprocess är beroende av lugn och avskildhet.
  • Göteborgs universitet är ett universitet, kännetecknat av intellektuell mångfald och ett öppet förhållande till det övriga samhället. Den mångfalden och den öppenheten speglas – inte minst i arrangemang med internationella infallsvinklar och internationellt deltagande – tydligt på Jonsereds herrgård.
  • Jonsereds herrgård är en mötesplats synlig både inom och utanför den akademiska världen, både inom och utanför Sveriges gränser. 

Kontaktinformation

Programverksamhet

Anders Franck
Programchef
031-786 5415

Eva Staxäng
Programansvarig
031-786 1258

Sidansvarig: Eva Staxäng|Sidan uppdaterades: 2014-06-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?