Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Villa Martinson

I Villa Martinson – den gamla inspektorsbostaden strax intill Jonsereds herrgård – finns fem skrivarlägenheter. Med hjälp av vistelsestipendier kan dessa utnyttjas av forskare, författare och journalister.

Om Villa Martinson

Villa Martinson är belägen vid sjön Aspen strax intill Jonsereds herrgård. Huset är uppkallat efter Harry Martinson, som i sin ungdom tillbringade en tid i Jonsered. Huvudman för Villa Martinson är Jonseredsstiftelsen, i vilken Partille kommun samverkar med Göteborgs universitet.

I huset finns fem lägenheter som används för forskares och författares stipendievistelser, vanligen under en månad.

Många stipendiater har vittnat om hur Villa Martinson och den natursköna omgivningen ger goda möjligheter till koncentrerat arbete i en rofylld miljö.

Ansök om stipendier

Stipendierna finansieras av olika stiftelser och fonder, men för flertalet finansiärer gäller att ansökan ska göras hos Jonseredsstiftelsen via Partille kommuns hemsida. Ingen särskild ansökningstid tillämpas, men ansökan bör göras i god tid före önskad vistelsemånad.

I några fall ska ansökan göras direkt hos stipendiefinansiären, och tidpunkterna för ansökan kan där variera. Följ länkarna nedan för att hitta vidare information.

Stipendierna delas ut av Jonseredsstiftelsen. 

 

Kontakt: Bengt-Ove Boström, ansvarig för Villa Martinson, Jonseredsstiftelsen
Tel: 0709-32 38 88
E-post: bengt-ove.bostrom@gu.se


Läs mer:

 

Kontaktinformation

Lena Ulrika Rudeke
Verksamhets- och programansvarig
031-786 5415

Eva Staxäng (tjänstledig)
Programansvarig

Hanna Jedvik
Evenemangssamordnare
031-786 1258

Sidansvarig: Jonsereds herrgårds redaktion|Sidan uppdaterades: 2019-03-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?