Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Villa Martinson

I Villa Martinson – den gamla inspektorsbostaden strax intill Jonsereds herrgård – finns fem skrivarlägenheter. Med hjälp av vistelsestipendier kan dessa utnyttjas av forskare, författare och journalister.

Skrivarlägenheter med arbetsro

Villa Martinson är belägen vid sjön Aspen i kanten av Bokedalens naturreservat, strax intill Jonsereds herrgård. Huset är uppkallat efter Harry Martinson, som i sin ungdom tillbringade en tid i Jonsered.

I huset finns fem lägenheter som forskare, författare och journalister kan utnyttja för arbetsvistelser. Vistelsetiden är vanligtvis en månad. För vistelse krävs ett vistelsestipendium, som du själv måste ansöka om och få beviljat.

Många stipendiater har vittnat om hur Villa Martinson med sin natursköna omgivning och rofyllda miljö ger goda möjligheter till koncentrerat arbete.

Möjligheter och service

När Göteborgs universitet har öppet Jonsereds herrgårds byggnad för verksamhet, kan stipendiaten efter förhandsbeställning köpa och inta lunch i herrgårdsbyggnadens matsal. Café finns i direkt angränsande Jonsereds trädgårdar. Ytterligare mat- och servicemöjligheter finns också på promenadavstånd i Jonsereds samhälle. 

Bokedalens naturreservat erbjuder vackra vandringsleder, och sjön Aspen likaså fina badmöjligheter. 

Kontakt

Huvudman för Villa Martinson är Jonseredsstiftelsen, i vilken Partille kommun och Göteborgs universitet samverkar.

Bengt-Ove Boström
Ansvarig för Villa Martinson, Jonseredsstiftelsen
Telefon: 0709-32 38 88
E-post: bengt-ove.bostrom@gu.se
 

Hur ansöker du om vistelsestipendium?

Stipendierna finansieras av olika stiftelser och fonder. 

I flertalet fall ska ansökan göras hos Jonseredsstiftelsen via Partille kommuns hemsida. Ingen särskild ansökningstid tillämpas. Ansökan bör dock göras i god tid före önskad vistelsemånad. Stipendierna delas ut av Jonseredsstiftelsen.

I några fall görs ansökan direkt hos den enskilda stiftelsen eller fonden. Tidpunkt för ansökan kan där variera. På följande länkar hittar du mer information om dessa stiftelser och fonder:

Läs mer

Läs mer om Villa Martinson och vistelsestipendierna på Partille kommuns webbplats

 

Kontaktinformation

Lena Ulrika Rudeke
Verksamhets- och programansvarig
031-786 5415

Hanna Jedvik
Evenemangssamordnare
031-786 1258

Sidansvarig: Jonsereds herrgårds redaktion|Sidan uppdaterades: 2020-10-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?